Als je denkt aan een bruisend dorpsleven, is Zarra misschien niet het eerste dorp dat in je opkomt. Maar geloof me, de afgelopen tijd was het hier één en al bedrijvigheid. Waarom? Nou, we hebben onze allereerste Koningsdag georganiseerd! Compleet met vrijmarkt, Nederlandse zangers, en ja, zelfs frikandellen. 

Maar dat was nog lang niet alles wat er gaande was. Ikzelf maakte een reis naar Nederland. Een reis die niet zonder slag of stoot verliep, want natuurlijk miste ik mijn eerste vliegtuig. Ach ja, dat gaf me wat extra tijd om de komende dagen goed voor te breiden. Uiteindelijk belandde ik toch in Leeuwarden, klaar om de brouwerij te presenteren aan de studenten van Communication and Multimedia Design. En wat een ideeën kwamen eruit! Van interactieve bierviltjes tot aan ludieke marketingcampagnes. Ik kan niet wachten om te zien wat voor creativiteit er nog meer uit de kokers van deze talentvolle studenten komt.

En toen, net zo snel als ik in Nederland was geland, vloog ik weer terug naar Spanje. Dit keer voor een belangrijk moment: een presentatie voor de Businessclub van de Costa Blanca. Een kans die we met beide handen moesten aangrijpen, zeker met onze crowdfunding in het vooruitzicht. Het was een eer om voor deze club van Nederlandse en Vlaamse ondernemers te staan, die hier in Spanje al succesvolle bedrijven hebben opgezet. Het was een geslaagde avond waar we weer waardevolle contacten hebben opgedaan en misschien ook wel mensen hebben overtuigd om in de brouwerij te investeren. 

Na een succesvolle avond was het tijd om mijn vleugels weer uit te slaan richting Nederland. Maar dit keer niet voor de brouwerij, maar voor familiezaken. Want laten we eerlijk zijn, wie kan er nou nee zeggen tegen het helpen uitzoeken van een trouwjurk voor haar zus? En natuurlijk, als bonus, kon ik zo ook nog Koningsdag in Nederland vieren. Dubbel feest, want mijn moeder vierde ook nog eens haar zestigste verjaardag. En laten we zeggen, we hebben het niet bepaald bescheiden gevierd. Een feest in de Goederenloods in Goes, omringd door vrienden en familie. Wat wil een mens nog meer?

Terwijl ik daar was, draaide mijn partner in crime, Bastiaan, met wat hulp van o.a. Jaap en Jochem en andere inwoners van het dorp, een spectaculaire Koningsdag in Zarra. En geloof me, dat was niet vanzelfsprekend. Zou het dorp wel warmlopen voor ons Oranjefeest? Nou, blijkbaar wel, want zelfs bussen uit Benidorm kwamen langs. Trots is een understatement. Hopelijk mogen we volgend jaar weer de straten oranje kleuren!

En alsof dat nog niet genoeg was, zitten we ook de komende tijd niet stil. Er staat namelijk een nieuwe winkel op de planning. Naast cadeauartikelen gaan we ook Nederlandse producten verkopen. En raad eens wie de winkel gaat draaien? Juist ja, yours truly, oké met de hulp van Jaap, Jochem en Bastiaan. De winkel zal ook mijn kantoor worden waar ik mijn werk voor mijn eigen marketingbureau kan voortzetten. En alsof dat nog niet genoeg is, begint ook het kersenseizoen weer hier in Zarra. Dus naast alle drukte van de brouwerij en de winkel, gaan we ook nog eens op jacht naar de beste kersen voor ons kersenbier. Een zoete kers op de taart, toch?

Kortom, in Zarra is geen dag hetzelfde. Koningsdag, de brouwerij, een verjaardag en de winkel; het houdt ons allemaal flink bezig. Maar dat is precies waarom we hier zo graag zijn: het avontuur ligt altijd om de hoek.